vineri, 1 martie 2013

Detoxifierea de primavara

Detoxifierea de primavara

Asa cum mediul inconjurator sufera din cauza poluarii, tot astfel organismul ostru  este afectat de o cantitate mare de substante toxice. Daca nu-i oferim sansa  sa se debaraseze de toate aceste deseuri, il supunem unei adevarate  trauma care poate avea drept cause boli foaret grave. De fat capacitatea  organismului de a se dezintoxica esre un indiciu al nivelului de sanatate al unei persoane.

O cura de detoxifiere eficienta cuprinde o dieta alimentara menita sa solicite la minimum fuctiile organismului nostru, un consum suficient de luchide- multa apa, sucuri de legume si fructe (clasicul exemplu este sucul de mere, morcovi si telina). Deasemenea, suplimentele probiotice si cele care contin acizi alfa-lipoic( care refac rezervele de vitamina C si E) ajuta in cura de detoxifiere.
Aceasta iti va purifica organismul de toate toxinele acumulate in timpul iernii, este recomandata in special la inceputul primaverii, cand corpul esteb mult mai receptiv la o astfel de transformare.  Primul pas este sa iti alcatuiesti un meniu format din alimente care stimuleaza procestul de detoxifiere. Nu omite nimic din aceasta lista:

CAPSUNILE – sunt bogate in vitamina C, stimuleaza activitatea ficatului.ajuta la digestie, si contin importante cantitati de vitamine si minerale.
CIRESELE –  trebuie sa stii ca sunt bogate in antioxidanti si potasiu,avand efect diuretic. In plus ceaiul din cozi de cirese este diuretic, iar acest lucru contribuie la eliminarea “desurilor” din organism.
 RIDICHILE – bogate in sulf si in fibre, ele activeaza digestia. De asemenea,  stimuleaza activitatea ficatului.
PAPADIA – fiind un bun diuretic actioneaza asupra retentiei de apa, avand efect benefic asupra ficatului si mai ales a vezicii biliare.
SPARANGHELUL –  constituie o excelenta sursa de fibre si  ajuta rinichii in procesul de eliminare a toxinelor.
MORCOVUL – este bogat in antioxidanti si stimuleaza activitatea ficatului, regland tranzitul intestinal.
ANANASUL – iata  un adevarat cocktail de vitamine! Ananasul este diuretic, contine bromelaina, o substanta care faciliteaza digetsia prooteinelor.
FASOLEA VERDE -  sursa excelenta de minerale. Are rol detoxifiant, si efect benefic la nivelul rinichilor.
CASTRAVETELE – prin numarul mare de minerale pe care il contine, este un excelent depurativ  pentru organism.
SFECLA ROSIE – fibrele ajuta la digestia alimentelor grele. Continepotasiu si stimuleaza activitatea rinichilor.

Un  meniu  echilibrat

Meniul de dimineata


  • improspateaza-te  cu un bol de capsuni suculente (35 kcal/100g)
  • un bol de lapte de soia cu cereala (muesli bio)
  • un ceai de cozi de cirese

 Meniul de pranz

  • O salata preparata  din frunze de papadie (39 kcal /100g ), sfecla rosie (40 kcal / 100g), castravete( 10 kcal /100g),  ridichi (15 kcal /100g),  si o lingurita de ulei de rapita (bogat in omega 3)
  • Peste dorada la gratar (77 kcal/100g) sau la abur, gatit fara sare dar aromatizat cu cimbru sau patrunjel.
  • o felie de ananas (52kcal /100g)

Meniul de cina


  • Un suc purifiant de morcov (33 kcal /100g)
  • Fasole verde (30 kcal /  100g), morcovi la abur si o portie de 50  de orez integral
In plus nu uita  de detoxifierea pielii si a plamanilor !
Pentru piele este recomandata sauna, sau pentru sanatatea plamanilor, alergarile usoare in parc sau plimbarile in zone cat mai putin poluate, inspirand si expirand profund !
Inca mai aveti timp de o cura sanatoasa de detoxifierea de primavara!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu