miercuri, 10 iulie 2013

Exercitiile fizice previn bolile

Stintific s-a demonstrate ca lipsa exercitiilor fizice, creste riscul aparitiei cancerului. Iar vestita publicitate de la televizor precum ar trebui sa facem minim 30 min. miscare in fiecare zi, este absolut adevarata si necesara. De aceea este bine sa luam de bun ce zice la televizor(in acest caz!) si sa facem un pic de miscare, doar e pentru binele corpului nostru.

Chiar daca tehnologia a ajuns la un stadiu destul de avansat si existe tratamente non-invazive, precum radiochirurgia Cyberknife si pe zi ce trece, tot mai multe persoane bolnave de cancer incearca aceasta noua metoda – cea mai buna aparare este atacul, in cazul de fata atacul este prevenirea, iar prin exercitii fizice regulate ajutam sa diminuam riscul aparitiei acestei crude boli

Tot mai multe studii au demonstrat ca efectuarea a exercitiilor fizice previn si chiar ajuta in momentul  in care esti deja deagnosticat cu cancer, dar depinde in ce stadiu.

Spre exemplu, cancerul de prostata este cel mai frecvent diagnosticat la persoanele de sex masculin. Intr-un studio epidiomiologic efectuat pe 17 persoane, s-a ajuns la concluzia ca la 9 din acesti subiecti exercitiile fizice effectuate saptamanal au ajutat la scaderea riscului de cancer de proastata.

Iar in cazul cancerului uterin s-a constat ca in cazul femeilor supraponderale sau obese, exercitiile fizice regulate, chiar si la un nivel mediu, pot sa scada riscul de aparitiei a acestui tip de cancer. De asemenea, exercitiile regulate la femei timp de 150 de minute saptamanal, scad cu 40 % riscul de a avea cancer mamar. Este ingrijjorator faptul ca 40 % din medicii si asistentele medicale de la oncologie  cunosc acest lucru, dar 50 % din ei uita sa vorbeasca cu pacientii bolnavi despre beneficiile  sportului in cazul bolilor.


Doar simplul fapt ca iti da o buna dispozitie si chef de viata aceste miscari fizice, spune multe lucruri sit e convinge pe deplin sa continui in acest mod. De asemenea, ajuta la diminuarea anxietatii, depresiei, oboselii, tulburarilor de mobilitate si a schimbarilor de greutate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu