joi, 14 noiembrie 2013

Cum ne ajuta bucataria in problemele de sanatate

Cred ca fiecare are un moment in viata cand se hotaraste sa isi schimbe modul de alimentatie, atunci cand incepe sa aiba dureri pe alocuri. Renunta la paine, prajeli, carne grasa, inlocuindu-le treptat cu salate si multe fructe.

Odata ce incepi sa descoperi alte retete ale stilului nou de viata mai sanatos, iti dai seama ca iti trebuie mai multe cunostinte despre prepararea unor mancaruri. Spre exemplu, legumele ce sunt fierte mai mult isi pierd din proprietatile lor si nu mai au nici un gust distinct, astfel apelam la legume sote, ori legumele facute la wok. Acestea din urma le consider cele mai gustoase si pline de arome, dar si vitamine, minerale si multe altele. Odata ce renunti la excese in bucatarie reusesti sa descoperi arome, texturi si gusturi noi, care mai inainte ti se pareau seci.

Odata ce adopti un nou stil de mancare sanatos, aceste tehnici sunt indispensabile, iar de mare ajutor iti vine internetul, cunostintele prietenilor, dar nelipsite sunt cele dintr-o carte. Astfel cartea “Tehnici culinare si ustensile de bucatarie” ce o puteti gasi pe libraria online www.libris.ro este de mare ajutor in bucatarie pentru oricine, acolo veti descoperi despre toate tipurile de ustensile ce ne ajuta in prepararea mancarurilor, de asemenea, va povesteste detaliat despre fiecare ustensila in parte, dar si consecintele interactiunii mancarii cu ea. Spre exemplu, in unele cazuri pentru anumite tipuri de legume, verdeturi nu sunt recomandate cutitele din inox, deoarece odata ce intra in contact cu ele se vor altera mult mai repede, decat daca se folosesc ustensile din lemn. Iar unele tehnici de preparare vin in ajutorul multor persoane, chiar si celor incepatoare, de la baterea albusurilor, pana la transarea anumitor tipuri de fripturi.

Noi va dorim o lectura usoara si spor la pregatit feluri de mancare sanatoase!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu