joi, 13 martie 2014

Sfaturi pentru slabire dupa sarcina

Cum sa te mentii in forma in timpul sarcinii nu este ceva la care multe femei insarcinate se gandesc. Cand tu si partenerul tau decideti ca este timpul potrivit, sau cand o sarcina apare neplanificate, de obicei doar femeia isi face planuri despre sarcina si ea este cea care se gandeste la cum vor fi cele noua luni de sarcina din punct de vedere fizic.

Sarcina in sine, in multe cazuri, poate fi o sarcina istovitoare pentru viitoarea mamica. Intr-o lume ideala aparitia unei sarcini este intotdeauna planificata, tot intr-o lume ideala inainte de aparitia sarcinii incepeti sa va schimbati alimentatia inainte de aparitia sarcinii, chiar va apucati de exercitii fizice inainte de aparirua sarcinii. Dar noi nu traim intr-o lume ideala, traim intr-o lume grabita, ocupata, iar evenimente precum aparitia unei sarcini apar de cele mai multe ori pe neasteptate.

Sportivii se antreaza ani in sir in incercarea de a-si modela trupurile asa cum doresc si pentru a fi in forma tot timpul. Daca nu ai avut grija de trupul tau inainte de sarcina, atunci probabilitatea de a te ingrasa foarte mult in timpul sarcinii este foarte mare, trupul tau nici nu va sti ce l-a lovit, te vei trezi dupa nastere ca intri in panica datorita kilogramelor in plus pe care nu le vei mai putea da jos prea usor.

Trebuie mentionat faptul ca atat femeile prea slabe au aceleasi probleme in conceperea unui copil la fel ca si femeile obeze. Daca consumi alcool sau fumezi, de asemenea vei avea probleme tu si bebelusul tau.

Daca nu ai facut exercitii fizice recent (sau poate niciodata) inainte de a ramane insarcinata, atunci pe timpul sarcinii nu este momentul sa exagerezi si sa faci prea mult efort fizic. Prea mult efort fizic iti poate face rau tie si bebelusului tau, la fel cum si lipsa de efort fizic te poate afecta in mod negativ
Consultati medicul specialist in legatura cu exercitiile fizice ce poti face in timpul sarcinii.

Aveti grija la alimentatia voastra in timpul sarcinii cat si dupa nastere. Nu uitati ca ceea ce mancati se intoarce la bebelusul vostru, atat in timpul sarcinii cat si pe perioada alaptarii.

Aveti grija de mancarea pe care o preparati copilului dupa perioada alaptarii, cautati retete pentru copii pentru fiecare stadiu de dezvoltare.

Aveti grija de corpurile voastre in timpul sarcinii cat si dupa ce veti naste!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu